Меню

Пилешки гърди с аспержи на тиган

1 юни 2018 | 06:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки пържоли от гърди
3 резена пушен бекон
½ чаша разтворен пилешки бульон 
500 г аспержи 
4 стръка пресен лук, нарязан 
сол 
черен пипер 
1 супена лъжица олио
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото с подправките. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. В нея запържете бекона за около 10 минути, докато покафенее. Внимателно добавете бульона. В него поставете пилешките гърди и гответе още 5 минути. Намалете котлона и похлупете с капак.

Междувременно бланширайте аспержите в гореща вода за няколко минути, за да са свежи. След като бульонът започне да извира, добавете и тях към пилешкото заедно с нарязания лук. Усилете котлона. Гответе на силен котлон, докато месото хване загар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай