
90 мин.
-
Порции: 2
Любимата рецепта на Опра Уинфри имитира панирани бутчета и пилешки гърди, но всъщност месото е печено, което го прави по-здравословно.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тавичка за печене с растителна мазнина по избор. Сложете пилешките бутчета и гърди в ледената вода. Сложете киселото мляко в друга купа. Оставете и двете купи настрана.
Смесете всички съставки за така наречената панировка в отделна купа и разбъркайте. Извадете две парчета от пилешкото, отцедете го от водата. Топнете ги в киселото мляко. След това оваляйте в панировката.
Направете това с всички бутчета и късове пилешки гърди. Подредете ги в подготвената намазнена тава за печене. Печете за около 1 час, като периодично обръщате месото.
Снимка: istock