Меню

Хрупкаво пилешко с чесън на фурна

26 септември 2018 | 06:17 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
2 скилидки чесън, пресован 
¼ чаша галета, овкусена с италианска подправка (готова)
¼ чаша настърган пармезан 
4 обезкостени пилешки гърди
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Загрейте зехтина в тиган на ниска температура. В него запържете чесъна за около 1-2 минути. Прехвърлете в по-широка купа. В отделна купа смесете галетата с пармезана.

Потопете пилешките гърди в зехтина с чесъна, оваляйте много добре. След това оваляйте в купата с пармезана и галетата. Подредете пилешките гърди в тава за печене. Печете в загрята фурна за около 35-40 минути.

Поднесете с гарнитура по избор. Можете да поръсите и с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай