Меню

Пиле пиката с лимон и масло

30 октомври 2018 | 12:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди без кост 
1 яйце 
3 супени лъжици лимонов сок 
¼ чаша брашно 
1/8 чаена лъжица чеснов прах 
1/8 чаена лъжичка червен пипер 
¼ чаша масло
½ кубче пилешки бульон
½ чаша вряща вода
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В малка купа разбийте яйцето заедно с 1 лъжица лимонов сок. Оставете настрана.

В плитка купа смесете брашното, чесновия прах, червения пипер. Оваляйте пилешките гърди първо в сместа с яйцето, после в подправките с брашното.

Загрейте голям тиган на средна температура. Разтопете останалото масло в него и запържете пилешкото до златисто.

Във врящата вода разтворете бульона. След това добавете 2 супени лъжици лимонов сок. Добавете течността в тигана. Покрийте с капак за 20 минути като обърнете пилешките гърди след десетата минута.

Гарнирайте по желание със салата или друга гарнитура.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай