Меню

Пилешки гърди с пълнеж от спанак и синьо сирене

1 ноември 2018 | 06:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 резена бекон
4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на половини
500 г спанак
1 чаша натрошено синьо сирене 
2 супени лъжици брашно 
1/8 чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица сол 
2 супени лъжици зехтин
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона до златисто и хрупкаво. Отцедете мазнината върху кухненска хартия и оставете настрана.

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете нарязания спанак и синьото сирене. Към тях добавете и накъсания бекон.

Начукайте леко пилешките гърди, за да ги изтъните. В тях поставете от плънката и я разпределете по повърхността на месото. Навийте на руло и завържете с конец, ако е необходимо. Поръсете с черен пипер и сол. Оваляйте го в брашното.

Запържете в сгорещената мазнина от всяка страна, за да запечатате вкусовете.

След това прехвърлете в тава за печене и печете за още 30 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай