![2 броя пилешки гърди без кост
сокът от 2 портокала
¼ чаша соев сос
¼ чаша мед
1 супена лъжица пресован чесън
1 супена лъжица прясно настърган джинджифил
черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/2be/6bc0635aa196c51ca0b1127b3745a2be-d456dc09105d4e0f43fa7ac56d04bc29.jpg)
40 мин
-
Порции: 2
В купа смесете пилешкото, портокаловия сок, соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и пипера. Добре разбъркайте всички съставки, за да се напои месото с аромати и вкусове. Изчакайте около 20 минути. Прехвърлете всичко в леко намазнен тиган и гответе на средна температура на котлона за около 20-25 минути или до готовност. Разбърквайте непрекъснато, докато пилешкото се глазира. По желание поръсете със сусам.
Снимка: iStock
Опитайте още: