Меню

Глазирано пилешко с балсамико и лук

5 април 2019 | 06:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 броя пилешки гърди без кост
1 чаена лъжица чеснова сол или чесън на прах
черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин 
1 глава лук, нарязана на ивици 
½ чаша балсамико 
1 чаена лъжица босилек 
1 щипка риган
½ чаена лъжичка мащерка
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете добре суровото пилешко с подправките, като го оваляте в тях. Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете пилето, докато покафенее или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Гответе, докато и той добие кафяв цвят или още 3-4 минути.

Залейте с балсамовия оцет. Поръсете с още малко подправки. Намалете котлона и оставете пилешкото да къкри за още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай