Меню

Печено чесново пиле с пармезан

11 юли 2019 | 07:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
2 скилидки чесън, пресовани
¼ чаша натрошени хлебни трохи или галета
¼ чаша настърган пармезан
4 броя пилешки гърди без кост
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Загрейте и тиган на средна температура на котлона. В него стоплете зехтина. Запържете чесъна за 1-2 минути, след което го извадете заедно със зехтина в купа. Смесете галетата с пармезана в отделна купа. Потопете пилешките гърди първо в зехтина с чесъна, а след това в галетата. По желание можете да добавите различни подправки към галетата. Гледайте цялото месо да е добре полепнало.

Подредете пилешкото в тава с хартия за печене. Печете в загрятата фурна за около 35-40 минути или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай