Меню

Пиле на тиган със спанак и босилек

12 януари 2020 | 06:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица соев сос
2 супени лъжици вода
1 супена лъжица захар 
900 г пилешки гърди без кост, нарязани на малки парчета
4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
350 г пресен спанак 
40 г пресен босилек
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете соевия сос, водата и захарта в купа. Разбъркайте. Мариновайте нарязаното пиле в сместа за 30 минути. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука за 1 минута. Добавете чесъна. Пържете още 1 минута, като разбърквате. Прехвърлете ги в малка купа. Добавете останалата мазнина в тигана и я загрейте. В нея запържете пилешкото заедно с маринатата за около 5-6 минути. Накрая добавете спанака и босилека. Овкусете по желание със сол и черен пипер. Сервирайте върху канапе от сварен ориз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай