60 мин
-
Порции: 4
Смесете соевия сос с 2 лъжици зехтин, сол и пипер. Разбъркайте. Сложете пилето да се маринова в сместа. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган. В него запържете чушката за 3 минути. Прибавете пресния лук и гответе още няколко минути. Сложете маринованото пилешко в тигана. Разбърквайте от време на време, докато пилето се задуши. Ако използвате консерва с ананас, използвайте сока от него, за да разтворите царевичното нишесте. Добавете ананасовите парченца в тигана за 3 минути. След това залейте с ананасовия сос с брашното. Оставете да кипне, след което варете за още 2-3 минути, докато сосът се сгъсти.
Снимка: iStock
Вижте още: