Меню

Пиле по сечуански със сладко-кисел сос

4 февруари 2020 | 05:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
3 супени лъжици царевично брашно
1 супена лъжица олио 
4 скилидки чесън, пресован 
5 супени лъжици соев сос
1 и ½ супени лъжици бял оризов оцет 
4 супени лъжици вода
1 супена лъжица захар 
3 стръка пресен лук, нарязан 
1/8 чаена лъжица лют червен пипер или на вкус
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Оваляйте пилешкото в брашното. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете месото с чесъна, като разбърквате постоянно, докато стане златисто. Залейте със соевия сос, оцета, захарта и водата. Разбърквайте през цялото време, докато сосът леко се сгъсти и полепне по месото или около 5-6 минути. Накрая добавете лука и лютия пипер. Гответе още 2-3 минути и сервирайте върху канапе от предварително сварен ориз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай