Меню

Джамбалая с пиле и ориз

12 февруари 2020 | 12:08 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло

1/3 чаша целина, нарязана

¼ чаша кромид лук, нарязан

¼ чаша зелена чушка, нарязана

250 г домати от консерва, белени и нарязани

1 и ½ чаши пилешки бульон

2/3 чаша бял ориз

1 чаена лъжица сушена мащерка

½ чаена лъжица чеснова сол

¼ чаена лъжица черен пипер

½ чаена лъжица лют сос

1 дафинов лист

2 чаши сварено пилешко, накъсано
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в дълбок тиган на средна към ниска температура. Добавете целината, лука, чушката и сотирайте, докато омекнат. Добавете и доматите, бульона, ориза, мащерката (босилек по желание), чесновата сол, пипера, лютия сос и дафиновия лист.

Оставете ястието да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути, докато оризът набъбне и омекне. След това прибавете свареното и накъсано пилешко. Гответе, докато се стопли и попие от ароматите на зеленчуците. Отстранете дафиновия лист преди да сервирате.

Снимка: iStock

Забележка: По желание може да добавите и наденица, нарязана на едри парчета.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай