Меню

Кето рецепта за пиле с броколи и гауда

20 февруари 2020 | 05:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло

225 г крема сирене

½ чаша настъргана гауда

¼ чаша майонеза

¼ чаша пилешки бульон

2 супени лъжици готов дресинг по избор

2 чаши накъсани броколи

1 и ¾ чаша сварено пилешко без кожа

½ чаена лъжица сол

¼ чаена лъжица черен пипер

1 и ½ чаши настърган чедър
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тиган. В него разбъркайте крема сиренето, гаудата, майонезата, бульона и дресинга. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате постоянно, докато всички съставки се смесят – не повече от 5-6 минути. Добавете броколите, накъсаното пилешко, солта и пипера. Разбъркайте. Прехвърлете всичко в йенска или порцеланова тава за печене с капак. Покрийте с чедъра и печете за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай