
Приготвяне:
Сместа от виното,1/2 ч. л. сол, щипка пипер и подправките се кипва. В нея 15 мин. се задушават лукчетата. Оставят се да изстинат в марината. Патладжанът се нарязва на парченца, дебели колкото един пръст. Крилцата се плисват със студена вода и се слагат при лука. мариноват се в хладилника минимум 2 часа. Маринованите патладжан, крилца и лукчета се нанизват на намазани с олио шишчета, като се редуват. 2-3 суп. л. от марината се смесват с олиото. Месото се намазва с тази смес. Шишчетата се пекат на грила около 15 мин. с обръщане. Останалата марината се вари до сгъстяване. Смесва се с кетчупа. Шишчетата се поднасят с този сос, а при желание и с половин чушка.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пикантни ловджийски шишчета