Меню

Кюфтета по цариградски

9 декември 2013 | 15:03 | Аз жената
5 от 4 гласа
Добави в любими
300 г кайма
1 филия хляб сух
500 г картофи
1 ч.л. чубрица ронена
1 малка глава лук
брашно за овалване
олио за пържене
2-3 стръка магданоз
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол 
10 с.л. прясно мляко половината за накисване на хляба, а другата половина – за картофеното пюре
1 яйце
1 с.л. масло

Продукти
Приготвяне

Хлябът се накисва в млякото, след това кората се маха и отцеденият хляб се прибавя към каймата. Добавят се подправките, яйцето, нарязаният на ситно лук. Каймата се меси около 10 минути. От каймата се оформят кюфтенца, малко по-малки от орех. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещеното олио. Картофите се сваряват, обелват се още докато са топли и към тях се добавя маслото и солта. Размачкват се като се прибавя млякото. Върху картофеното пюре се нареждат кюфтенцата и се поднасят.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
До nana:Да, теб набързичко са те направили, дебилl : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
nana ( преди 10 години )