Меню

Манджа с нахут, наденица и бекон

23 юни 2014 | 09:22 | Михаела Лазарова
2 от 3 гласа
Добави в любими
2-3 наденици сурови или готови за консумация
350 г пушен бекон
400 г нахут от консерва
2 домата
3 червени чушки
2 моркова
3 стръка лук
3 стръка чесън
дафинов лист
сол, черен пипер, червен пипер
зеленчуков бульон
зехтин

Продукти
Приготвяне

Нарежете на парченца бекона и наденицата. Сложете ги в добре загрята тенджера с малко зехтин. Запържете добре месото, а след това добавете лука, чесъна, чушките, морковите, доматите, дафиновия лист, сол, черен пипер, червен пипер и нахута. Ако има нужда долейте и малко вода или зеленчуков бульон.

Гответе около 20 минути до сгъстяване на соса или до готовност на наденицата, ако тя е сурова.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай