Меню

Филе миньон със свинско месо

17 декември 2014 | 11:35 | Илияна Николова
4 от 8 гласа
Добави в любими
500 г свинско филе
½ ч.л. прясно смлян черен пипер
сол на вкус
¼ чаша оцет балсамико
¼ чаша сухо червено вино
3-4 с.л. олио
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Поръсете черния пипер и солта върху месото. Нека се овкуси добре от двете страни.

Загрейте незалепващ тиган на средна температура. След като мазнината се стопли, сложете месото за около минута от всяка страна, за да се зачерви. Намалете огъня, добавете балсамовия оцет и виното.

Покрийте месото с капак или фолио и задушете по 4-5 минути всяка страна на пържолите. Облейте месото с получения сос и гответе още 2 минути.

Сервирайте месото, декорирано с 1-2 лъжици от балсамовия сос.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Гоце ( преди 9 години )
Пълна глупост, няма нищо общо с оригиналната рецепта. Филе миньон се прави с ФИЛЕ и то ТЕЛЕШКО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Радостина ( преди 9 години )
Искрено благодаря за бързата реакция.Хубав ден :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Радостина ( преди 9 години )
Здравейте, хареса ми предложената рецепта. Ще се радвам да уточните какъв вид и какво количество мазнина се използва първоначално в тигана, защото не е упомената в необходимите продукти. Желая един слънчев и усмихнат ден на всички читатели/ки и на хората, които правят това електронно издание възможно.От редакцията: Благодарим, допълнихме рецептата.Участвайте в кулинарния ни конкурс Празнични трапези!http://***.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/26807-uchastvaite-v-kulinarniia-ni-konkurs-praznichni-trapezi/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар