Меню

Кайма със зеленчуци в бутертесто

30 януари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг кайма смес
2 моркова, настъргани
1 глава лук,  нарязана на ситно
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 пакет бутер тесто
3-4 лъжици олио/зехтин
1 яйце
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Размесете каймата с яйцето. Подправете със сол и пипер.

Зеленчуците нарежете на ситно. Добавете ги към каймата и размесете отново, за да се смесят добре. Сгорещете мазнината в тиган на средна температура. Запържете каймата като разбърквате постоянно, за да не загори.

След като се задуши я разстелете върху предварително разгънатото бутертесто. Увийте тестото, така че да се получи руло.

Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна за около 40-50 минути. При нужда покрийте с алуминиево фолио, за да не загори.

Сервирайте като нарежете рулото на парчета.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай