
120 мин.
-
Порции: 4 порции
Разтваряме бонфилето, като го овкусяваме, начукваме и нареждаме печените чушки върху месото и пресния лук.
Овкусяваме и затваряме бонфилето в стреч фолио (алуминиево).
Запичаме го за 20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Огретенът:
Нарязваме тиквата на тънки лентички. Овкусяваме със сол, черен пипер, с масло и запичаме във фолио за 20 минути.
Запържваме брашното с маслото, прибавяме прясно мляко и забъркваме, докато се сгъсти. Накрая добавяме сметаната, изваждаме тиквата и редим в тава – ред тиква, ред сос.
Запичаме във фурна на 220 градуса. Преди да стане готова, настъргваме кашкавала и може да се запече до златиста коричка.
Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.
Опитайте още: