-
Порции: 4
В тенджера сложете сметаната, млякото, чесъна, индийското орехче и я поставете на котлона да заври. Обелете картофите и ги нарежете на тънки колелца. Празът също се нарязва с размери като за салата, а шунката може да нарежете на лентички или кубчета.
След като сметановия сос заври и се посгъсти, махнете тенджерата от котлона. В тавичка наредете картофите, праз лука и шунката. Подредете ги така, както ви харесва или разбъркайте добре всички съставки.
След това залейте със соса, овкусете със сол, черен пипер и поръсете със сиренето. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. След около 30-40 минути проверете дали картофките са готови и премахнете фолиото. Печете още около 15 минути.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: