![6 средно големи картофа
3 бр пушена наденица
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 супена лъжица олио
2-3 стръка спанак](/media/files/resized/article/654x358/3f0/0fc59a620aa249f9db974c3cb434f3f0-cc892118cb7f1e56d097cfe45d70a9ac.jpg)
45 мин.
-
Порции: 4
Нарежете наденицата на кубчета или кръгчета. Обелете и почистете картофите. Нарежете ги на едри парчета. Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера. Запържете картофите и наденицата в загрятата мазнина, след това ги похлупете с капак и оставете да се задушат за около 20 минути.
Периодично разбърквайте, за да не загорят и да не се залепят.
Нарежете чушките. Добавете ги в тигана/тенджерата и задушете за още 5 минути. Накрая малко преди да свалите от огъня, добавете и листата спанак.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: