Меню

Запечени пълнени картофи с шунка, кашкавал и сметана

29 март 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 големи картофа
200 г заквасена сметана
½ чаша настърган кашкавал
¾ чаша разтопено масло
100 г пушена шунка (или колбас по избор)
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Запечете картофите малко, докато омекнат леко.

След това ги разрежете на половини по дължина и издълбайте внимателно сърцевината. Намачкайте вътрешността на картофите в купа заедно със сметаната. Добавете и нарязания колбас или шунка. Разбъркайте.

Добавете сол и черен пипер на вкус. След това напълнете картофите с плънката. Поръсете обилно с кашкавал и печете за около 25-30 минути, докато покафенеят.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай