1. Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а месото на тънки жулиени – 1см. x 1 см. x 4-5 см.
2. В олиото се запържва лукът до зачервяване и се изважда. Запържва се много добре нарязаното месо. !! Без да се соли!!
3. Веднъж дръпнат от огъня, тиганът с изпържените месца се захлупва, като преди това месото се посолява и се наръсва с кимион и черен пипер. Престоява така около 20 мин.
4. През това време се нарязват на малки парченца (0.5 см. x 0, 5 см.) пиперките, а гъбите се нарязват на тънки филийки.
5. В йенска тенджера се изсипват месцата, покриват се с лука, добавя се виното и 1/2 ч. ч. вода. Затваря се с капака и се пече в МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА на max. 12 мин.
6. Прибавят се пиперките и гъбите, разбърква се леко. Наръсва се с индийско орехче, добавя се 1/2 ч. ч. вода, захлупва се и се пече отново в микровълнова печка за 12 мин на максимум мощност.
7. В чаша се разбива брашното с 1/4 ч. ч. вода и получената рядка каша се изсипва върху ястието, след което се оставя да се пече още 5 – 7 мин. на максимална мощност.
8. Сервира се с варени и обелени малки цели картофчета.
NB! Когато за първи път правих това ястие, използвах вратни пържоли, останали в хладилника след "преоразмеряването" на покупките за гости.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"