Меню

Свински джолан със зеленчуци

26 януари 2018 | 07:34 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 бр свински джолан
сол, пипер
супена лъжица брашно
3 моркова
3 тиквички
2 патладжана
5 скилидки чесън
2 връзки пресен лук, както и всички останали сезонни зеленчуци, които обичате
180 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Джоланите се овкусяват със сол и пипер и в тавичка с малко вода или месен бульон се слагат покрити с фолио, да се пекат за около 2 часа на 200 градуса. Зеленчуците се нарязват и се сотират в тиган с малко мазнина и зеленчуков бульон.

За да бъде вкусно ястието, трябва да хрупкат леко и да останат сочни. Когато са готови, добавете към тях брашното, за да сгъсти соса.

Когато джоланите са готови премахнете фолиото и печете още 10 минути, за да хванат златиста коричка. Сервирайте джолана украсен със зеленчуците.

Рецептата е предоставена от шеф-готвач Борис Колаксъзов.

Снимка: Михаела Лазарова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай