Меню

Ребърца на скара по корейски

19 август 2015 | 12:35 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг ребърца

¾ чаша соев сос

¾ чаша кафява захар

¾ чаша вода

1 скилидка чесън, млян

2 стръка пресен лук, нарязан на ситно

1 супена лъжица сусамово олио
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете соевия сос, кафявата захар, водата, чесъна, пресния лук и сусамовото олио, докато захарта се разтвори. Разбъркайте добре. Поставете ребърцата в маринатата и съхранявайте в хладилник най-малко 3 часа.

Загрейте грила на висока температура. Леко намазнете скарата. Изцедете излишната марината от ребърцата и печете на предварително загрят грил по 7-8 минути от всяка страна.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай