Меню

Свинско бонфиле в пушен бекон

20 август 2015 | 12:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2-3 лъжици олио за готвене

8 резена пушен бекон

3 супени лъжици масло

2 супени лъжици мед

1/3 чаена лъжичка бахар

¼ чаена лъжичка чили на прах

500 г свинско бонфиле
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете една тавичка за печене и оставете настрана. 

Запържете бонфилето в голям тиган на умерена температура. Обръщайте от време на време, за да не загори. Пържете, докато месото стане златистокафяво или около 5 минути. Отделно смесете маслото, меда, бахара и чилито в малка купа.

Увийте филето в 4 резена частично запържен бекон (и беконът се пържи леко по желание) и закрепете с клечки за зъби. Намажете половината смес с маслото и подправите върху месото. Увийте останалите 4 резена бекон и отново намажете. 

Сложете месото в подготвената тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 30 минути или до получаването на коричка на месото. 

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай