Меню

Свински пържоли с карамелизиран лук

2 декември 2015 | 14:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица олио
4 бр свинско филе
2 чаени лъжици черен пипер
2 супени лъжици сол
1 глава лук, нарязана на ситно
1 чаша вода
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтрийте месото със солта. Оставете така за 20 минути, след това изтръскайте хубаво месото от нея. Намажете го с пипера, така че да полепне добре.

В тиган със загрята мазнина запържете месото от всяка страна. Добавете лука в тигана, след него водата. Покрийте с капак и оставете 20 минути да къкри.

Обърнете месото, разбъркайте лука и похлупете за още известно време, докато започне да се карамелизира. Сервирайте пържолите като покриете плътно с лука отгоре.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай