Меню

Болярски кюфтета

5 януари 2016 | 18:26 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
500 г кайма
1 голяма глава лук
чаена лъжичка чубрица
черен пипер, сол
За плънката:
7-8 пресни гъби печурки
50 г масло
80 г кашкавал
3-4 кисели краставички
180 мин.

  • Порции: 7-8

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно с черния пипер, чубрицата и солта се омесват добре с каймата, която трябва да престои за около час в хладилника. След това отново се премесва и от нея се оформят кюфтета.

Във всяко едно се прави малка вдлъбнатина, в която се поставя плънката от нарязаните на ситно продукти, заедно с малко парченце масло и след това се покрива с кайма. Кюфтетата се изпичат на фурна или на грил тиган. Сервират се с гарнитура по желание.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай