Меню

Пържено кисело зеле с бекон, лук и чесън

26 януари 2016 | 09:38 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
300 г пушен бекон или свински ребра
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
500 г кисело зеле, нарязано
1 супена лъжица сол или на вкус
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка чесън на гранули
1 дафинов лист
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете първо бекона в сгорещена мазнина на средна температура, докато хване лека коричка или златист цвят. Отнема около 7-8 минути. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато, докато се карамелизират или за около 10 минути.

След това добавете и зелето. Разбъркайте хубаво всички продукти, докато се смесят добре. Прибавете и подправките и дафиновия лист. Намалете температурата до слаб огън и оставете да покъкри така за около 20 минути. Преди да сервирате, отстранете дафиновия лист.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай