Меню

Свински ребра с кисело зеле на фурна

28 септември 2016 | 07:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг свински ребра
700 г кисело зеле
100 г ориз
4-5 супени лъжици олио/зехтин
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Оризът се запържва в сгорещената мазнина със съвсем малко вода. Зелето се нарязва на тънки ленти и се вари заедно с ребрата. След като предварителната подготовка е готова, преместете зелето и ориза в тавичка за печене. Разбъркайте ги заедно с подправките, за да се смесят добре. Върху тях подредете свинските ребра.

Добавете една чаша вода и малко олио и печете на средна температура за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай