Меню

Омлет със спанак, шунка и бекон

15 ноември 2016 | 23:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г спанак
2-3 супени лъжици брашно
1-2 супени лъжици олио
200 г шунка
100 г бекон
1 скилидка чесън
5-6 яйца
1 щипка черен пипер
20 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете спанака на ситно. Намачкайте чесъна. Разбийте яйцата с телена бъркалка. Нарежете шунката на кубчета. Смесете всички продукти без бекона в купа и разбъркайте. Загрейте мазнината на котлона. Излейте сместа в тиган и изпържете от двете страни. Като обръщате внимавайте да не разчупите омлета. Гарнирайте с бекона и гответе още няколко минути.

Ястието може да се приготви и на фурна. Просто намазнете тавичка за печене с олиото и излейте разбърканата смес вътре. Подредете парченцата бекон най-отгоре и печете на средна температура до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай