Меню

Свински ребърца с медена глазура и картофи

5 юни 2019 | 07:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г свински ребра
500 г картофи
2 супени лъжици зехтин
1-2 супени лъжици мед
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
2 супени лъжици дижонска горчица
120 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купичка смесете горчицата, подправките, меда. Разбъркайте добре, докато се смесят съставките. Оваляйте ребърцата в този сос, докато полепне добре по тях. Обелете и нарежете на едри колелца картофите. Овкусете със сол и пипер. Подредете ги на дъното на тава за печене. Поръсете ги със зехтина. Върху тях подредете ребърцата. Печете в загрята на 150-160 градуса фурна за около час и половина.

Снимка: iStock

Вижте още 10 рецепти с картофи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай