Меню

Пушени свински гърди с лук и вино

5 февруари 2017 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пушени свински гърди
3-4 големи глави лук
2 супени лъжици брашно
1 и ½ чаши червено вино
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете на тънко пушените гърди. Нарежете лука на филийки и ги оваляйте в брашното. Подредете месото на дъното на намазнена тавичка за печене. Покрийте го с колелцата лук. Запечете във фурна на умерена температура, докато лукът леко се запече. След това залейте с виното плюс една чаша топла вода. Поръсете равномерно с подправките. Намалете температурата на фурната и печете до готовност или до пълното изпаряване на течността.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай