-
Порции: 4
Омесете каймата с подправките. Загрейте половината кубче масло в тиган на средна температура и запържете оформените шницели. След като хванат златиста коричка ги отстранете от огъня. В същата мазнина запържете нарязаните лук и гъби. Разбърквайте непрекъснато и след като гъбите и лука омекнат излейте виното и доматеното пюре. Ако е прекалено гъсто налейте и малко вода и разбъркайте.
Оставете да се готви така за няколко минути. Отделно в купичка разбъркайте брашното с малко вода, за да се получи каша. Към него добавете останалото масло, предварително разтопено. Разбъркайте добре. След като започне да се сгъстява го излейте при гъбите и лука. Бъркайте още няколко минути, след което залейте шницелите с получения сос. Преди да сервирате, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.
Като гарнитура можете да сервирате и картофено пюре.
Снимка: iStock
Опитайте още: