
90 мин.
-
Порции: 4
Месото се нарязва на жулиени, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в добре загрят тиган с малко олио или масло. След като е готово може да го отделите в чиния и в същия тиган да задушите лука. Ако е необходимо добавете още малко мазнина. След като лукът поомекне, сложете нарязаните кисели краставички и чушките.
Когато зеленчуците се задушат може да върнете месото при тях. Прибавете сметаната и гответе около 2-3 минути. Прехвърлете сместа в тавичка, поръсете с настърган кашкавал и запечете. Ако тиганът ви е подходящ за фурна не е необходимо да прехвърляте ястието в тавичка.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: Istock
Опитайте още: