Меню

Свинско с кисели краставички и кашкавал за Месни Заговезни

18 февруари 2017 | 11:56 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2,5 кг свинско филе
400 г кисели краставички
4 големи глави лук
200 г червени чушки
500 мл течна сметана за готвене
150-200 г кашкавал
сол, черен пипер
масло или олио
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на жулиени, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в добре загрят тиган с малко олио или масло. След като е готово може да го отделите в чиния и в същия тиган да задушите лука. Ако е необходимо добавете още малко мазнина. След като лукът поомекне, сложете нарязаните кисели краставички и чушките.

Когато зеленчуците се задушат може да върнете месото при тях. Прибавете сметаната и гответе около 2-3 минути. Прехвърлете сместа в тавичка, поръсете с настърган кашкавал и запечете. Ако тиганът ви е подходящ за фурна не е необходимо да прехвърляте ястието в тавичка.

Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: Istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай