Меню

Италиански панирани пържоли

20 май 2019 | 06:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя свински пържоли 
3 яйца
2 супени лъжици прясно мляко 
1 и ½ чаши хлебни трохи
½ чаша настърган пармезан 
2 супени лъжици магданоз 
2 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, пресован
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В купа смесете яйцата и млякото. Разбийте. В отделна купа смесете хлебните трохи, пармезана и магданоза.

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна до леко кафяво. Извадете го от тигана. Важното е да овкуси мазнината.

Потопете всяка пържола в яйчената смес, след това в сместа с хлебните трохи. Покрийте възможно най-добре. Запечатайте пържолите в тигана за 5 минути от всяка страна. След това ги сложете в тава за печене. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна до кафява коричка или около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай