Меню

Печена касерола с кайма от сурова наденица

19 май 2019 | 06:29 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г свинска сурова наденица
500 г картофи
1 глава лук, нарязан
5 яйца
½ чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка чеснов прах
1/8 чаена лъжица чубрица
сол и черен пипер на вкус 
300 г настърган кашкавал или сирене по избор
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на колелца картофи.

Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура и в него запържете нарязаната наденица (или можете да извадите съдържанието ѝ, каймата вътре е готова и овкусена) и лука, като разбърквате постоянно.

След като каймата покафенее я извадете от мазнината и я отцедете. Разбийте яйцата, млякото, подправките. Залейте с тях картофите. Покрийте с половината кашкавал. След това подредете сместа с каймата и накрая отново покрийте с кашкавал. Увийте тавата с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още малко до поява на кафява коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай