![500 г свинска сурова наденица
500 г картофи
1 глава лук, нарязан
5 яйца
½ чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка чеснов прах
1/8 чаена лъжица чубрица
сол и черен пипер на вкус
300 г настърган кашкавал или сирене по избор](/media/files/resized/article/654x358/c9c/bc78d25a7782182e9c7cc9d0586c5c9c-d94089e2579e41a833001edbc4efecf4.jpg)
90 мин
-
Порции: 6
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на колелца картофи.
Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура и в него запържете нарязаната наденица (или можете да извадите съдържанието ѝ, каймата вътре е готова и овкусена) и лука, като разбърквате постоянно.
След като каймата покафенее я извадете от мазнината и я отцедете. Разбийте яйцата, млякото, подправките. Залейте с тях картофите. Покрийте с половината кашкавал. След това подредете сместа с каймата и накрая отново покрийте с кашкавал. Увийте тавата с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още малко до поява на кафява коричка.
Снимка: iStock
Опитайте още: