Меню

Прясно зеле с бекон, лук и гъби

13 ноември 2019 | 05:50 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
500 г бекон
1 зелка, нарязана 
1 голяма глава лук, нарязан
300 г пресни гъби, нарязани 
сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте малко мазнина в дълбок тиган. Задушете в него бекона, нарязан на кубчета. Разбърквайте постоянно, докато покафенее. Отцедете бекона върху кухненска хартия, докато се охлади. В същата мазнина задушете зелето, лука, гъбите. След като омекнат, добавете отново бекона. Овкусете с подправките. Намалете котлона и оставете да се готви още 10-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай