Меню

Пържено зеле с бекон, лук и гъби

21 януари 2020 | 05:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г бекон
1 зелка, нарязана 
1 глава кромид лук, нарязан на едро
350-400 г гъби, нарязани 
сол и черен пипер на вкус 
олио за пържене
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В тиган на средна температура загрейте малко олио или зехтин за пържене. В него запържете нарязания бекон, като разбърквате постоянно. Когато добие златиста коричка го извадете и отцедете от мазнината. Изхвърлете мазнината от бекона. Загрейте друга, чиста мазнина в същия тиган. В нея запържете нарязаните зеле, лук и гъби. След като омекнат, върнете бекона в тигана. Овкусете с подправките и пържете, докато ястието добие цялостно златист цвят.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай