Телешки гювеч по рецепта на Гордън Рамзи

22 октомври 2019 | 07:57 | Михаела Лазарова
4 от 28 гласа
Добави в любими
1 кг телешко месо за готвене
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер
1 с.л. доматено пюре 
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло 
зехтин за задушаване на зеленчуците
1 ч.40 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.

Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.

Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър.

Снимка: istock

Рецепта: gordonramsaysrecipes

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай