Телешко пицайоло

18 август 2015 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,200 кг телешки шол
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 глава целина
3 моркова
бахар
2 дафинови листа
сол, черен пипер
50 мл олио
100 моцарела (по възможност за печене)
малка консерва домати
200 мл червено вино
телешки или зеленчуков бульон
1 пакет спагети
2 ч.20 мин.,6-8

Продукти
Приготвяне

Месото и зеленчуците се нарязват на по-едри парчета. В тиган с малко мазнина задушете месото и след това добавете към него зеленчуците и подправките. Когато поомекнат сложете виното и бульона (трябва да покрият леко съставките).

След минута-две снемете от огъня, прехвърлете в тавичка, покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Когато месото е почти готово, добавете доматите от консерва, разбъркайте и наредете моцарелата нарязана на кръгета. Печете до готовност. Сварете спагетите. Когато сервирате сложете най-напред малко от тях в чинията, а отгоре от месото със зеленчуците.

Рецептата е предоставен от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

 
Опитайте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай