90 мин.
-
Порции: 3-4
Месото се начуква леко и се нарязва на жулиени. Овкусява се със сол и черен пипер. В нагорещен тиган се слага маслото и в него се запържва месото. След това се отделя, добавя се още малко масло и вино. Когато сосът се посгъсти, месото се връща в него.
За да приготвите рататуя нарежете на колелца тиквичките и доматите и ги подредете в тавичка за печене. Овкусете ги със сол, черен пипер, мащерка и малко мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
За картофения чипс: Картофите се обелват и нарязват на тънко, след което се изпържват във фритюрник.
Снимка: Борис Колаксъзов
Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.
Опитайте още: