Сочно телешко със сини сливи

21 февруари 2016 | 09:17 | Михаела Лазарова
3 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг телешко бонфиле
3 супени лъжици олио
2 чаени лъжички брашно
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 чаена лъжичка кимион (по желание)
няколко стръка розмарин
250 мл червено вино
250 мл телешки бульон
2 чаени лъжички мед
150 - 200 г сушени сливи без костилки 
сол и пипер на вкус
180 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В тиган загрейте добре олиото и сложете месото, което предварително сте нарязали на хапки. Запечатайте го от всички страни и след това добавете към него нарязаните лук и чесън.

След като зеленчуците се задушат, добавете брашното, а малко след това и кимиона, розмарина, червеното вино, бульона, сините сливи и меда. Разбъркайте добре и гответе ястието на бавен огън до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай