-
Порции: 6
Поръсете добре телешкото с брашното, за да полепне навсякъде. След това в сгорещеното масло на средна температура го запържете, за да се запечати. След като хване лека коричка го извадете от тигана.
Добре е тиганът да е по-дълбок, защото в него ще добавите и останалите продукти. Така в същата мазнина след като сте извадили месото запържете чесъна и лука, докато омекнат. Разбърквайте непрекъснато. След няколко минути добавете и морковите и виното. Оставете да покъкри за десетина минути.
След това прибавете месото, бульона и подправките и покрийте с капак. Намалете котлона и оставете да къкри така за около час. Ястието е готово, когато усетите, че месото ще падне почти само от кокала.
Сервирайте особукото с гарнитура от ризото, картофено пюре, задушени зеленчуци или паста.
Снимка: iStock
Опитайте още: