Сочна телешка пържола със зелен фасул

21 юли 2016 | 18:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр телешки пържоли
300 г зелен фасул
2-3 супени лъжици олио
1 скилидка чесън, намачкана
5 г настърган джинджифил
2 супени лъжици соев сос
2 стръка магданоз
½ лимон
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете телешките пържоли от двете страни. След като хванат коричка от двете страни ги свалете от огъня. В същата мазнина запържете чесъна и джинджифила. Разбъркайте няколко пъти и след това прибавете и фасула.

Овкусете всичко със соевия сос и отново разбъркайте. Върнете месото в тигана и смесете добре с всички останали вкусове. Оставете да се готви няколко минути и свалете от огъня. За финал поръсете със ситно нарязания магданоз и изстискайте лимона върху ястието.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай