Телешко с домати върху канапе от ориз

26 декември 2016 | 11:36 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 голяма консерва домати, белени

500 г телешко

3 глави лук

1 щипка сол

2 чаши ориз

1 щипка черен пипер

50 мл олио
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на едри парчета. Запържете ги в една част от олиото, загрято на средна температура. Добавете нарязания лук и запържете и него като разбърквате. Добавете доматите и подправките. Долейте малко вода, колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и оставете да изври и да се сгъсти.

В отделен тиган загрейте останалото олио и в него запържете ориза. Залейте го с 4 чаши вода. Намалете котлона като заври. Оставете го да поеме цялата вода.

Сервирайте месото със зеленчуците върху канапе от ориза.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай