Сочни телешки ребърца с червено вино

22 февруари 2017 | 13:01 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 парчета телешки ребра
800 мл телешки бульон
700 мл червено вино
3 големи глави лук
2 стръка целина
3 моркова
1 супена лъжица изсушен или няколко стръка пресен розмарин
4 дафинови листа
сол, черен пипер
150 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. В добре нагорещен тиган с няколко капки мазнина, запържете овкусените със сол и черен пипер ребра от всички страни. Когато станат златисто-кафяви ги отделете от тигана. В него задушете нарязаните зеленчуци и билките.

След това върнете ребрата, прибавете виното и бульона. След 2-3 минути прехвърлете всичко в тава за печене (освен ако тиганът не е подходящ за печене във фурна), покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и печете за около 2 часа.

Малко преди да извадите ребрата от фурната може да премахнете фолиото, за да хванат хубава коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: Istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай