
120 мин
-
Порции: 6
Загрейте избраната от вас мазнина в тенджера. В нея запържете лука, като разбърквате. Добавете червения пипер и разтворения оцет. Разбъркайте. Овкусете със сол и чесън, кимион, майорана и доматено пюре. Разбъркайте. Към тях добавете месото. Намалете котлона и гответе в продължение на 2-3 часа с напълно затворен капак. От време на време разбърквайте и ако се налага добавяйте малко вода. Гулашът се готви най-добре в собствените си сокове, отделени от месото и зеленчуците.
Щом телешкото стане много крехко и започне да се разпада лесно, долейте вода, колкото да го покрие. Добавете чушките и оставете ястието да къкри още 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Снимка: iStock
Опитайте още: