Търси се рицар на нашето време

12.05.2010г. / 12 53ч.
Аз жената
Търси се рицар на нашето време

В специално интервю за форума на Magic FM, част от популярните дами, номинирани през годините за титлата "най-обичана българка" в кампанията на радиото „8 жени за 8 март”, споделиха крещящата нужда от рицари на нашето време. Рицари, от които се впечатлява и нуждае, както всяка една жена, така и цялото ни общество. Те смятат, че за всеобща радост, хората не са станали абсолютни и пълни реалисти и все още има място за малко емоция, малко илюзия и няколко цветни нюанса в повече.

Ето какво сподели Галя Щърбева - победителката през 2007-ма в кампанията „8 жени за 8 март”, пред пратеник на форума: „Смятам, че рицарите съществуват във всяко време, става обаче все по-трудно да ги разпознаваме. Времето, в което живеем ни създава много стереотипи, все по-трудно е да бъдеш себе си. Но както е казал малкият принц "Същественото е невидимо за очите!" Вярвам, че рицари има, но от нашата нагласа към живота зависи дали ще ги срещнем.”

А ето какво мисли и Албена Михова: „Рицарите са нужни на жените, за да се чувстват те ценни и желани. Друг е въпросът, колко са останали. Има няколко! Вярвам, че са се скрили зад стената на работното си място. Усмивката на тези рицари, е най-красива и най-важна, иначе няма да ги открием. Имаме нужда от романтици мъже, тогава ще си проличи рицарството. То не трябва да значи само мускули на помощ, а нежност, финес, галантност и най-важното – усмихнатост – смела, а понякога дори смахната! Жени, търсете ги, има ги… хахахаа…”

Своето мнение по въпроса споделиха още Лора Крумова и Яна Маринова. А ето какво е то:
Лора Крумова сподели: "Рицари в днешно време няма. Те са заместени от хора с положително мислене. В него са скрити всички рицарски качества и достойнства. Сигурна съм, че познавам поне един такъв човек !" - и му предаде поздравите си
Яна Маринова казва, че: "Като силна жена - психически и физически, цял живот ще продължа да търся рицарят в мъжете. Рицарството може да се изрази с дума, с поглед, с постъпка, с усмивка... В днешно време, не е необходимо рицарят да воюва с доспехите си, може да го прави с красив ум. Всяка жена търси различен кръстоносец...

Въпросът е съществуват ли рицари в днешно време. Онзи вид мъже, които с качества като мъжество, вярност, щедрост, благоразумие, изтънчена общителност, чувство за чест, чувство за хумор и разбира се неуморна усмивка, се раздават без задръжки за обществото. Способни са да превърнат всяка една Алдонса в Дулсинея и, яхнали усмивката си, да препускат между нас, неизбежно правейки впечатление на всички.

С какви оръжия са въоръжени днешните мъже и с какво заместиха щита, меча и доспехите си?

Мечтаят ли все още жените за своя рицар?

Има ли нужда обществото ни от рицарите на своето време ?

Събират се номинации за рицар на нашето време! Всички предложения могат да бъдат направени до понеделник, 17.05.2010 г - във форума на радиото или в специалната група във Facebook.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
симона ( преди 11 години )
съвремените рицари трябва да бъдат описани и включени в книгата на изчезващите видове. но сигурно и принцеси няма много, много - затова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Доби ( преди 11 години )
:) Разбира се, че има рицари ! :) Факт е, че са заместили меча,щита и бронята си и по-трудно ги разпознаваме, нооо...в днешно време тези доспехи не са необходими.Вярно е, че все още има място за малко емоция, малко илюзия и няколко цветни нюанса в повече :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар