Под завивките на средната възраст

12.05.2010г. / 15 19ч.
Аз жената
Под завивките на средната възраст

Какво се случва в спалнята ни, когато вече не сме толкова млади? “Под завивките на средната възраст” предлага забавен, откровен и непосредствен поглед към един от аспектите на остаряването, с който започват да се сблъскват хората на средна възраст. Гейл Белски се е обърнала към известни писатели и редактори на списания, които споделят своите разнообразни и интимни интерпретации на живота под завивките след 40-ата година.

Известната писателка Джаклин Мичард ни разказва за втория си брак с много по-млад мъж, а Камерън Страчър – за това как се е опитал да избяга от житейските проблеми, прекарвайки злощастен уикенд “по мъжки” във Вегас. Един автор прави признания за извънбрачна връзка (и съкрушителните емоционални последствия). Съпрузите Криспин Сартуел и Марион Уиник предлагат своите индивидуални погледи върху промените, които настъпват в една дългогодишна връзка – хубавото, лошото и грозното. В книгата се разглеждат изключително разнообразни теми – някои са директни и неприкрити, други изненадващо деликатни, трети изпълнени с гняв или дяволито забавни.

Участници

Шон Асаел е автор на бестселъра в класацията на “Ню Йорк Таймс” “Секс, Лъжи и хватки ключ – истинската история на Винс Макмахън” и “Нация на стероидите”. Живее в Ню Йорк със съпругата си и сина им.

Ерик Бартълс пише за “Портланд трибюн” в Портланд, Орегон, където живее с жена си и двете им деца. Есето му “Моят проблем с нейния гняв” е включено в книгата “Копелето на дивана”.*

Патриша Бери е писател на свободна практика и основател и редактор на детското списание “Спортс илюстрейтид”. Нейни материали са излизали в “Ню Йорк Таймс” и др. Работила е като консултант-редактор за ClubMom.com и тийнейджърската секция на списание “Пари”. Живее в Ню Джърси със съпруга си и трите им дъщери.

Ан Бърт е редактор на колекцията от разкази “Моят баща се ожени за твоята майка. Писатели говорят за вторите родители, доведените деца и всички останали”. Нейни съчинения и материали са били излъчвани по Националното радио и публикувани в различни списания. През 2002 г. печели наградата “Меридиан” за литературен редактор. Живее в Ню Джърси със своите съпруг, дъщеря и доведена дъщеря.

Алис Елиът Дарк е автор на романа “За Англия” и две книги с разкази. Нейни творби са били публикувани в множество литературни издания и са преведени на много езици. По разказа й “По здрач” са направени филми от HBO и “Тринити плейхаус”. Документални материали от нея са публикувани в “Ню Йорк Таймс”, “Уошингтън поуст” и редица антологии. Живее в Ню Джърси със съпруга си и детето си.

Лиан Доулън е една от водещите на радио шоуто “Сестри по сателита” и главен редактор на тяхната книга “Неблагоразумията на сестрите по сателита”. Води месечна рубрика в “Работеща майка” със заглавието “Хрониките на хаоса” и е писала за списания като “О. Списанието на Опра” и “Добро домакинство”. Живее в Калифорния със своя съпруг и двете им деца.

Дебора Колдуел е главен редактор на Beliefnet (www.beliefnet.com) и писател лауреат по въпросите на религията и политиката. Тя е един от главните редактори на “Връщане на исляма”, спечелила наградата “Уилбър” за най-добра религиозна книга на годината, и на “Пътеводител в исляма” в Beliefnet. Нейни материали са публикувани в “Ню Йорк Таймс” и “Слейт”, както и в “Гледни точки върху страстите Христови” и “Несъвършената майка – искрени изповеди на майки, живеещи в реалния свят”. Живее в Ню Джърси с двете си деца.

Майкъл Коркоран е заместник-редактор на списание “Голф” и автор на 8 книги. Писал е за много списания. Живее в Ню Йорк и Пенсилвания със съпругата си и трите им деца.

Сюзън Крандел е автор на “С мисъл за утре – да преоткриеш себе си на средна възраст”. Работила е като главен редактор на списание “Мор” и е писала за много други списания. Живее в щата Ню Йорк със съпруга си, писателя Стефан Уилкинсън.

Адеър Лара пише във вестници и списания и е автор на кратка биография за дъщеря си “Прегърни ме, пусни ме”. Основател е на нов уебсайт за запознанства с други писатели, Matchwriters.com.

Каролайн Левит е автор на осем романа, последният от които е “Загазили момичета”. Лауреат е на няколко литературни награди. Водела е рубрика в “Бостън глоуб”. Живее в Ню Джърси със съпруга си, писателя Джеф Тамаркин, и сина им.

Сара Махоуни пише за списанията “Родители” и “Превенция”. Нейни материали са излизали в “Рийдърс дайджест”, “Ню Йорк Таймс” и други. Била е редактор на “Лейдис хоум джърнъл”, главен редактор на списание “Фитнес” и отговорен редактор на “Родители”. Живее в Мейн със съпруга си и двете им деца.

Джойс Мейнард е работила като репортер за “Ню Йорк Таймс”, журналист в списание, коментатор по Националното радио в предаването “Предвид всички неща” и романист. По нейния роман “Да умреш за...” е едноименният филм с режисьор Гюс ван Сант и Никол Кидман в главната роля. Издала е два тома с мемоари, включително бестселъра “У дома по света”, преведен на девет езика. Написала е пет романа, един от които, “Обичайните правила”, е сред десетте най-добри книги за подрастващи на 2003 г. Дългогодишен учител по творческо писане, тя ръководи уъркшопа “Лейк Атитлан” в Гватемала, а също и уъркшопове у дома.

Кейт Мейърс е писател на свободна практика, чиито творби са излизали в редица списания. Работила е като редактор и щатен автор. Живее в Колорадо с двете си дъщери.

Джаклин Мичард е автор на романа “Океанът на живота”, изкачил се до номер едно в класацията на “Ню Йорк Таймс” и избран като първата книга в литературния клуб на Опра Уинфри; както и на още пет романа. Издала е също така събрани есета и пет книги за деца и подрастващи. Списваната от нея рубрика излиза в 128 американски вестника. Мичард живее в Уисконсин със своя съпруг и шестте им деца.

Стивън Райнхарт е автор на колекция от разкази и един роман. Негови разкази са излизали в редица списания. Печелил е две литературни стипендии. Живее в Ню Йорк със съпругата си и трите им деца.

Пег Роузън е писала по въпросите на любовта, здравето, отглеждането на деца и семейството за издания като “Космополитън”, “Селф”, “Редбук” и др. Живее в Ню Джърси със съпруга си и двамата им сина.

Криспин Сартуел е доцент по политология в колежа “Дикинсън”. Негови коментари по въпросите на културата, политиката, образованието и религията са се появявали в редица вестници, а есета са излизали в “Харпър” и са излъчвани по Националното радио. Книгите му са публикувани от университетски издателства. Живее в Пенсилвания със съпругата си, писателката Марион Уиник, и петте им деца.

Хелън Стапински е автор на две книги, една от които бестселър. Писала е за “Ню Йорк Таймс”, списание “Ню Йорк”, “Билборд” и редица други списания и вестници. Живее в Бруклин със своя съпруг и двете им малки деца.

Камерън Страчър е автор на кратка биография и роман. Завършил е право в “Харвард” и писателска програма към Университета в Айова. Живее в Кънектикът със съпругата си и двете им деца.

Джоузефин Томас е псевдонимът на писателка на свободна практика, чиито материали са излизали в списания “Хелт”, “Селф”, “Редбук”, “Мари Клер” и други. Живее в Ню Джърси със съпруга си и двете им деца.

Стефан Уилкинсън пише за различни списания по автомобилни въпроси. Автор е на “Мъжът и машината. Най-доброто от Стефан Уилкинсън” и кратката автобиография “Позлатеното порше, или Как продухах едно малко състояние за използвана кола”. живее в щата Ню Йорк със съпругата си, писателката Сюзън Крандел.

Марион Уиник е коментатор по Националното радио в предаването “Предвид всички неща” от 1991 г. насам и автор на романи, някои от които “Над нас е само небето”, “Първо идва любовта” и “Хрониките на кутията за обяд”. Нейни материали и есета са публикувани в много списания. Живее в Пенсилвания със съпруга си Криспин Сартуел и петте им деца.

Марек Фукс пише за “Ню Йорк Таймс”, където отразява играта на “Ню Йорк Никс” и редовно присъства в материалите на много от другите раздели на вестника. Списва рубриката “Бизнес прес мейвън” за TheStreet.com. Живее в предградията на Ню Йорк с жена си и трите им деца.

Ан Худ е автор на десет книги, сред тях “Кръгът по плетиво”, “Някъде покрай брега на Мейн” и “Руби”; мемоара “Не си отивай тихо. В търсене на чудеса в цинично време” и колекцията от разкази “Орнитоложки пътеводител в живота”. Нейни разкази и есета са излизали в “Ню Йорк Таймс” и още много издания. Печелила е наградата за най-добро духовно съчинение, наградата “Пушкарт” и наградата “Пол Боулз” за къса проза. Живее в Роуд Айлънд със съпруга си и двете им деца.

Сюзън Чийвър е автор на 12 книги, от които пет романа и една биография на Бил Уилсън, съосновател на “Анонимните алкохолици”. Последната й книга, “Американският кръг Блумсбъри” е групова биография на Хенри Дейвид Торо, Натаниъл Хоторн, Маргарет Фулър, Ралф Уолдо Емерсън и Луиза Мей Олкот. Преподава в колежа “Бенингтън” и в “Ню скул”. Живее в Ню Йорк.

216 стр.
Мека подвързия
На книжния пазар от 23 април 2010 г.
Корична цена: 11 лв.

* * *

Съществува ли вечната любов?
Живот без секс?!

Коментирай